På tur med GPS

  • GPS Løb For Familier 050810 1

GPS-tur for NaturBornholms gæster

NaturBornholm er placeret i et utroligt spændende landskab. Det kan du opleve på egen hånd, med hjælp af en GPS som kan lånes på NaturBornholm. Spørg naturvejlederen, når du er i udstillingerne. Gratis når entre er betalt.

 

Geocaching

Geocaching er en sjov måde at komme rundt i naturen på. Geocaching er en slags skattejagt hvor man med GPS leder efter skatte(cache), og samtidig ser flotte steder. Der er caches mange steder i verden, så man kan dyrke geocaching både der hvor man bor, og når man er på ferie.

Det gælder om at finde ud af, hvor der er en skat - en cache. Informationerne er på www.geocaching.com. Så skal du finde den med en GPS, og til sidst er det sjovt at dele ens oplevelser på geocaching.com igen.
 
Der er masser af skatte at finde på Bornholm (knap 400). Man kan starte med dem, der er synlige uden at man er medlem, men for at se alle må man være medlem.
 
Der findes flere forskellige slags caches. Den traditionelle er en kasse, med en lille logbog og småting man kan bytte med. Man tager ikke noget uden at selv lægge noget i kassen.
Der er også nogle interessante Earthcaches, der er på interessante geologiske lokaliteter.
 
Til at begynde med kan man prøve at finde cachen ved Krystalsøen på Hammerknuden.

Eller en af dem med en geologisk oplevelse. Der er en lige bagved NaturBornholm, som hedder "1.2000.000.000 years in one step". Hvorfor den hedder det kan du finde ud af ved at læse mere om den her, og du kan tage et skridt over 1,2mia. år ved at besøge stedet.

Det man skal bruge er en GPS. Det er ligegyldigt om det er en GPS til friluftslivet, bilturen, eller sidder i din telefon, bare batteriet kan holde til turen.